Elektronika

Az autóelektronikai eszközök kényelmesebbé- és biztonságosabbá teszik az utazást. Régóta foglalkozom ilyen jellegű eszközök értékesítésével és beszerelésével, így jelentős tapasztalatra tettem szert. Amennyiben szeretnél valamilyen elektronikai eszközt az autódban fordulj hozzm bizalommal!

Kényelmi extrák:

Autó hifi

Kihangositók:

Kihangosító

A beszerelhető kihangositó a legpraktikusabb, csak a használathoz szükséges kezelőszervek láthatóak a műszerfalon.


A modern tipusok ráköthetőek-, vagy egyszerüen a fejegység és a hangszórók közé csatlakoztathatóak, ezáltal a beszélgetést az autó saját hangszóróin keresztül halljuk!


Mivel a mai kihangositok blutooth technologiával müködnek, a legtöbb telefonnal használhatóak, nem kell telefoncsere után új kihangositót szereltetni az autónkba!

Tolatóradarok:

A tolatoradar elsősorban a parkolásban segíti a tulajdonosát. Sokszor kerülünk olyan helyzetbe tolatás- vagy parkolás közben, hogy a kedvezőtlen körülmények, a nem megfelelő látási viszonyok megnehezítik a gyors- és biztonságos parkolást. Ilyenkor segítségünkre van a tolatóradar.

A tolatóradar egy beépített érzékelő rendszer, amely figyeli- és érzékeli mind a jármű előtt, mind a jármű mögött lévő akadályokat és ahogyan az egyre közeledik, úgy egyre sűrűbb hangjelzéseket ad ki, ezzel figyelmeztetve a sofőrt az akadályra. A szerkezet nem csak az autó sofőrjét figyelmezteti, de lezárt állapotban az autó felé közeledő egyéb járművek felé is jelzéseket küld, ha veszélyes közelségbe kerülnek hozzá!

A tolatóradar esőben és sötétben is kiválóan képes jelezni, könnyen fel- és leszerelhető, valamint korszerű LCD kijelzővel is rendelhető!

Xenon világitás:

Xenon világítás

A H.I.D. Xenon szett xenon izzója bármilyen hagyományos típusú halogén izzó helyére - átalakítás nélkül - könnyedén beszerelhető. Az általunk forgalmazott Xenon szettek foglalat-specifikusak, az adott: H1, H3, H4, H7, H11, HB3, HB4, 9004, 9005, 9006, 9007 foglalatba átalakítás nélkül beszerelhetőek!

Az izzó fókuszpontja jó helyre esik, így a fény teljes egészében az útra kerül. Gyártási minőségük, vízzáró szigetelésük és minden alkatrész E13, illetve TÜV ISO 9001 minősítésűek. A fényerősség és a világítási karakterisztika szempontjából a hagyományos halogénlámpás világítási technológia által nyújtott lehetőségek túlnyomórészt már kiaknázásra kerültek!

Ezen a területen az úgynevezett Xenon világítás alkalmazásával lehet további javulást elérni. A Xenon fényszórók megkönnyítik az éjszakai vezetést, mert a Xenon világítás spektruma hasonló a nappali fényhez, ezért jelentősen növeli a biztonságot.

A Xenon fényszórókat nagy hatótávolság, illetve tökéletes oldalirányú megvilágítás jellemzi. További előnyt jelent a kis energiafogyasztás, valamint az, hogy a Xenon világítás élettartama megegyezik a jármű teljes élettartamával.

Fényforrásként egy úgynevezett "gázkisüléses lámpa" szolgál. A két elektróda közötti ív a lámpában lévő xenon gázt részben ionizálja, aminek hatására a gázon elektromos áram folyik keresztül. Ennek eredményeként a gázkeverék elektromos ív formájában világítani kezd. Az ilyen lámpák működtetése nagyon kifinomult elektronikus rendszert igényel, többek között a 18.000 és 30.000 Volt közötti gyújtási feszültséget, illetve a mindössze 35 Watton történő folyamatos működés és az automatikus újragyújtást szükséges biztosítani. A Xenon lámpák sokkal nagyobb fénnyel szolgálnak, mint a halogén lámpák, ezért - különösen rossz időjárási viszonyok között - biztonságosabbá teszik a vezetést, és kevésbé fárasztják a vezető szemét. Az emberi szem a természetes napfény színéhez közeli árnyalatokat tudja a legkönnyebben feldolgozni, ami 4 és 6.000 Kelvin körüli színhőmérsékletnek felel meg. A Xenon fénye a napfényhez, a halogénnél közelebb áll, így a szem számára jobban érzékelhető, színhőmérséklete kontrasztosabb-, élesebb képet ad.

Kisebb a stressz hatása az emberi szemre. Éjszaka nyugtatóbb a Xenonizzó fényében vezetni. A Xenon Fénye nem olvad bele a közvilágításba. A Xenonizzó nemcsak távolabbra világít, de oldalirányú terítése is jóval nagyobb halogén társainál.

Ülésfütés:

Űlésfűtés

Kevesen tudják, de létezik a gyári ülés kárpitja alá szerelhető ülésfűtés is! Ezzel megmarad az autó gyári kinézete, és az ülés ergonómiája sem változik, hanem sokkal komfortosabb lesz, amikor télen pár perc alatt felmelegszik, miután bekapcsolta a fűtést.

A gépjárművek legnagyobb részébe beépíthető, nem számit hogy: bőr-, elektromos vagy légzsákos ülés!

A legfőbb kizáró ok az, ha gyárilag felragasztották a kárpitot az ülés szivacsára. Az ilyen autókba sajnos nem lehet utólagos ülésfűtést szerelni!

Váltózár:

A Bear-Lock váltózár, a sebváltókar borítása alá kerül beszerelésre. A zár reteszelő tüskéje hátramenet, vagy "P" állásban rögzíti a sebességváltó kart, illetve annak rudazatát, így megakadályozza a váltást. A zár váza egy nagy szilárdságú acél keret, mely lézervágóval lett kialakítva a kívánt formára. Ehhez a kerethez rögzítették a zárat rejtő zárt acél tokot, mely megvédi a speciális biztonsági zárbetétet a különböző külső behatásokkal szemben, mint például: fúrás, vésés, savazás, fűrészelés, zártörés stb... A sebességváltást megakadályozó reteszelő tüske nagy szilárdságú keményre edzett acélból készül, mely kíválló biztonságot garantál. Mind a stiftes-, mind a "Press&Lock" váltózárhoz három darab pontfuratos kulcsot és egy kódkártyát kap minden Bear-Lock váltózár tulajdonos! További kulcsokat csak a tulajdonos igényelhet a kártyán feltüntetett adatok alapján.